Mi az a Kutyás Jóga?

Te is tapasztaltad már, hogy a kutyád viselkedésére hatással van a hangulatod?

A Célunk olyan technikák megismertetése a jóga, a kutya fizioterápia és az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatás segítségével, melyek segítenek megérteni és elmélyíteni a kutyáddal való kapcsolatod és egyben tudatosítani a kapcsolódás minőségét.

TÖRTÉNETÜNK

2018. január

Az első Kutyás Jóga workshopunkat, a "Kutyamasszázs és relaxáció" -t, 2018 januárjában rendeztük meg.

Mobirise

A gazdik és a kutyusok egy rövid jóga után ismerkedtek meg a kutyamasszázs jótékony hatásaival, a nyugató érintésekkel. 

2018. november

A második "Kutyamasszázs és relaxáció" workshopot 2018. novemberében rendeztük meg.

Mobirise

A gazdik ekkor már a jóga és a kutyamasszázs mellett a kutyafitnesszel is megismerkedtek.

2019. december és 2020. január

A harmadik és negyedik "Kutyamasszázs és relaxáció" workshopot a RoGa Jóga MiniMandala meghívására Tatán tartottuk meg.

Mobirise

A gazdik a jóga ászanák mellett már légzéstechnikával is megismerkedtek. A kutyamasszázs és kutyafitnessz mellett pedig már szerepet kapott a kutya akupresszúra és a kutyák izmainak lenyújtása is. A gazdik kérésére az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatás és nevelés alapjaival is megismeretettük őket.

2020. február

A "Kutyamasszázs és relaxáció" workshopokból gyűjtött tapasztalatok alapján alkottuk meg az első "DogYoga- Kutyás Jóga Program"-ot.

Mobirise

A 4 héten át tartó programban a gazdik már egy 4 alkalmas folyamat során, mélyebb szinten ismerkedtek a jógával, a kutya fizioterápia különböző eszközeivel és az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatással. 

2020. április

Az első online "Kutyás Jóga" workshop sorozat, melyet online-live tartottunk meg.

Mobirise

A gazdik a kutyusukkal együtt tapasztalták meg a jóga stresszoldó hatását és ismerkedtek meg a kutyamasszázs minőségi érintéseivel, a kutya akupresszúra nyugtató pontjaival, a kutya izmainak lenyújtásával és az erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatás alapjaival. Mindezt otthoni környezetben, live online közösségben.

RÓLUNK

Balogh Csilla, kutya fizioterapeuta és jógaoktató


Mindannyian ismerjük azt az időnként humorosnak tűnő megállapítást, hogy kutya és gazda mennyire hasonlítanak egymásra. Mint a legtöbb életből vett humornak, ennek is megvan a maga valóság alapja.
Mind az embernek, mind a kutyának van egy rá jellemző energia mezője, ami kettőjük kapcsolódásának a szemmel láthatatlan, vagyis finomfizikai színtere.
Ezért lényeges, hogy ha harmonikus kapcsolatot szeretnénk a kutyánkkal és célunk, hogy kedvencünk egészséges legyen, akkor a saját érzelmi, lelki életünket kell egyensúlyban tartani. Ennek hatékony eszköze a jóga.
Namaste

Varga Réka kutyaoktató és biológus


A kutyák tudatosságra hívnak bennünket, belekényszerítenek a jelenbe, a valóságba és közben minden pillanatban visszacsatolást adnak arról, milyen emberek vagyunk az adott pillanatban. Az őszinteség és a szívből jövő kommunikáció az, amivel a kutyák igazán azonosulni tudnak. Sokkalta inkább hiszek a feltétel nélküli szeretet erejében, mintsem a falkavezér-dominancia alapú ember-kutya kapcsolatban. Munkám során tapasztalom hogy harag és büntetés nélkül a kutya megnyílik az ember mellett, mert szabadon és őszintén lehet önmaga minden pillanatban. Ez a valódi bizalom alapja, ami az ember-kutya kapcsolatban meghozza az együttműködést. Kutyád akkor lesz boldog és teljes életű melletted, amikor már Te magad is boldog és teljes életet élsz. A boldog kutya, a boldog gazdival kezdődik.

KUTYÁS JÓGA WORKSHOP SOROZAT

Otthoni kikapcsolódás és minőségi időtöltés a kutyáddal együtt.

Hasznos, a mindennapokba is beépíthető jóga gyakorlatokat, kutya fizioterápiás módszereket, erőszak- és büntetésmentes kutyaoktatási módszereket sajátíthatsz el, amelyek egészségesebbé, kiegyensúlyozottabbá, fittebbé tesznek Téged és a kutyádat. Továbbá segítenek a kutya mozgásszervi problémáinak megelőzésében és teljesebbé varázsolják a kettőtök kapcsolódását.

A KUTYÁS JÓGA WORKSHOP FELÉPÍTÉSE

A Kutyás Jóga workshop sorozaton LIVE 3x90 percben találkozunk az online térben, hogy egy-egy alkalommal 30 perc jóga, 30 perc kutya fizioterápia és 30 perc kutyaoktatás segítségével mutassunk Neked relaxáló technikákat önmagad és a kutyusod számára, emellett pedig könnyed és vidám feladatokat tanítsunk kutyusodnak, kitérve a büntetésmentes módszerekre és a tiltás tanítására

Minden modul első 30 percében a gazdikkal foglalkozunk.

Egy rövid könnyed jóga gyakorlással segítünk harmonizálni az energia rendszered és aktiválni a paraszimpatikus idegrendszert (ami a nyugalmi állapotot és az immunrendszer beindítását támogatja).

Már itt elkezdődik a tanulás, segítségül hívva a jóga különböző ágait; olyan specifikus légzőgyakorlatokat illetve meditációs technikákat tanítunk Neked, melyek hatását azonnal, már a tanulás folyamán érzékelni fogsz és nem mellesleg segítségedre lehetnek a szorongás, az álmatlanság és a belső feszültség feloldására.

A jógázás hatására egyfajta mély nyugalmat, belső csendet tapasztalhatsz, és ebben a lelki állapotban egészen különös módon tudsz majd kapcsolódni a kutyusodhoz.

Egy kölcsönös és különleges, egymást töltő, energetizáló boldogság áramlás indul meg köztetek, amint megismerkedsz majd kutyád megérintésének új módjaival.

Az első napon  a kutyamasszázst sajátíthatod el, a második alkalommal a kutya akupresszúra  fontosabb pontjait tanítjuk meg Neked, a harmadik napon pedig a kutya izmainak lenyújtásával, a kutya streching-gel foglalkozunk.

És ezután minden alkalmat egy közös kutyaoktatással zárunk, hogy kutyusod mentális lefárasztásáról is gondoskodjunk szimat- és kontroll feladatok segítségével. Mindezt kizárólag erőszak- és büntetésmentes módszerekkel.

MIKOR ÉS HOL?

IDŐPONTOK
A KUTYÁS JÓGA 3 alkalomból álló workshop sorozat időpontjai:
2020.04.28. (kedd), 04.30. (csütörtök) és 05.02 (szombat) 18:00-19:30

HELYSZÍN
Az online térben live videochat formájában találkozunk Skypoe-on.
Jelentkezésed véglegesítése (a workshop díjának befizetése) után küldünk bővebb tájékoztatást.


MIT KÉSZÍTS ELŐ OTTHON A WORKSHOP IDEJÉRE?

- jutalomfalat

- jutifalat tartó 

- sportos, kényelmes öltözék 

- jógamatrac vagy polifoam

Tollra és jegyzetfüzetre nem lesz szükséged, online átküldjük Neked a workshop végén a jegyzeteket. ;)

MENNYIBE KERÜL?

A Kutyás Jóga workshop sorozat  részvételi díja: 23.000 Ft, 20%-os kedvezménnyel 18.400 Ft.
A workshop bevételének 10%-ával egy kutyamenhyet támogatunk.
3x 90 perc live online oktatás+írásos jegyzetetek:

-kutyás jóga (légzőgyakorlatok, meditáció, csakra harmonizáló technikák)
-kutya fizioterápia (kutyamasszázs, akupresszúra, kutya streching-nyújtás technikák kutyáknak)
-kutyaoktatás (mentális fárasztás, tiltás és kontroll feladatok könnyedén, az erőszek- és büntetésmentes kutyaoktatás alapjai)

A workshop sorozat egyes alkalmai után e-mailben küldünk jegyzeteket és magyarázatokat a jóga-kutya fizioterápia és kutyaoktatás témáival kapcsolatban.

 
A tanfolyam díját átutalással tudod fizetni 2020.04.27-ig.
A létszám korlátozott  (max. 8 fő) és az utalások beérkezésének soorrendjéban töltjük fel a helyeket.
 

Utalási adatok
Kedvezményezett neve: Varga Réka
Bankszámlaszám: Magnet Bank 16200106-11630618
Közlemény: Neved, kutyás jóga

Az utalást követően, kérlek küldd el a számlázási nevedet és címedet, amire a számlát kiállíthatom a vargrek@gmail.com címre.
A számlát .pdf formátumban az általad megadott e-mail címre küldöm.
NEKED AJÁNLJUK EZT A WORKSHOP SOROZATOT

Neked és kutyusodnak ajánljuk a Kutyás Jóga workshop sorozatot;

ha szeretnél feltöltődni, relaxálni és mindeközben fejlődni
• ha vidám és könnyed kikapcsolódást keresel
• ha szeretnéd a kutyusoddal otthon töltött időt minőségivé varázsolni
•ha szeretnél megismerkedni a kutyamasszázs fogásaival, a kutya akupresszúrával és a kutya strechinggel (kutya izmainak lenyújtásával)
•ha érdeklődsz hogyan taníthatod erőszak- és büntetésmentes módszerekkel a kutyusodat

Szeretettel várunk, találkozzunk az online térben!