Szeretnéd jól csinálni...

...ÉS úgy érzed, hogy a hagyományos kutyaoktatási módszerekkel nem tudsz azonosulni?

Ott van a kutyád akivel együtt élsz,

és szeretnéd tanítani, hogy minél több helyre tudd magaddal vinni, hogy az életed aktív részese lehessen. 
Lehet, hogy éppen mostanság vállaltál kölyökkutyát, de nem tudod mit és hogyan taníts neki, hogy az később a javatokat szolgálja... viszont azt már tudod, hogy jobb kölyökkorban elkezdeni a tanítást, mert a kölyökkori élmények alakítják a kutya felnőttkori viselkedését, és így sok problémát megelőzhetsz- többek között a reaktív/agresszív viselkedés kialakulását.

ÉRZED, HOGY HIÁNYZIK VALAMI...

... HOGY A HAGYOMÁNYOS "BÜNTETLEK, HA ROSSZ VAGY" ÉS "DICSÉRLEK, HA JÓ VAGY"  KETTŐSSÉG OLYKOR TÁVOLÍT... mintha egy szakadék nyílna meg újra és újra, amikor leszidod a kutyádat, aki van, hogy "kicselez" vagy keresi a "kiskapukat". És a probléma továbbra is fennáll, újra és újra előjön.

Szeretnéd jól csinálni,

és harmóniában megélni az életet a kutyusoddal együtt és BIZTOS vagy benne, hogy szeretnéd:
- ha Kutyusod együttműködne Veled és ne a megtorlástól tarva fogadjon szót Neked
- megelőzni a viselkedésproblémák kialakulását
- ha kutyusod nem reagálna szorongással, nem "szedné szét" a lakást, ha egyedül hagyod otthon
- már a kezdetektől jól nevelni, úgy hogy megértse mindazt amit kérsz tőle és szívesen meg is csinálja a kedvedért
- megérteni a kutyádat, mert már lehet, hogy akár középfokú vizsgát is letettetek a kutyaiskolában, de mégsem működnek az ott tanultak a mindennapjaitok során 

Pontosan tudod, hogy

- ideje bevezetned egy hatékony rendszert, hogy a kutyád ne nőljön a fejedre
- elérkezett az ideje, hogy előre tervezz és szemléletmódot válts
- napi szinten időt tudsz szánni a kutyádra
- hatékonyan, felesleges “rizsa” nélkül szeretnéd tanítani a kutyádat és fontos számodra, hogy logikus magyarázatokat kapj a kérdéseidre, hogy mit-miért-mikor taníts úgy a kutyádnak, ahogy 

Mindig is érdekelt, hogyan lehet

- erőszak- és büntetésmentesen szabályokra, határok betartására megtanítani egy kutyát
- lépésről lépésre, fokozatosan tanítani és elnyerni a 100%-os bizalmát és együttműködését
- vidáman és könnyedén venni a kihívásokat
- a problémásnak vélt viselkedést feloldani a kutyánál
- és a legmodernebb szemléletmódok és etológiai ismeretek alapján, logikusan haladva tanítani egy kutyát 

Mindjárt megmutatom, de előtte jobb ha tisztázzuk mi az amit képviselek

Az élethelyzeteket képviselem és a tudatosságot. És mint minden kapcsolatnak ennek az “éremnek” is két oldalát látom.
Ahogy a kutyádnak is van egy természetéből fakadó reakciója egy adott szituációra, úgy Neked is. És a kutyád az esetek nagy részében a Te tudatos vagy tudattalan reakcióidra ad választ a viselkedésével, hiszen Téged követ; ha akarod ha nem, Téged tükröz és azt a rendszert amiben veled együtt él. A kutyád Tőled függ. Ha túlreagálsz egy szituációt, a kutyád is nagy eséllyel túlreagálja, viszont ha nyugodt szívvel fogadod, ezt az energiát a kutyád is megérzi és csatlakozni fog hozzád.
Az emberi felelősség itt jön igazán képbe és manapság már szerencsére túlmutat azon, hogy étel és víz legyen a kutya előtt, hiszen lakásban -de még kertben tartva is- a kutya kiszolgáltatott az embere számára, mind a mentális, mind a fizikai aktivitását illetően.
Ezáltal a felelősség a Tiéd, hogy a kutyusod viselkedését hogyan alakítod, hogyan és mire tanítod meg, hogy megértse és elfogadja az emberi világ szabályait és önszántából együttműködjön veled, vagy akár azokkal az emberekkel akikkel együtt élsz, akikre időközönként rábízod.

Együttműködésünk során fókuszban:

PROBLÉMA MEGOLDÁSA ÉS MEGELŐZÉSE 

Már meglévő viselkedésprobléma feloldása a kutyában (félelem feloldása, szorongás oldása, szeparáció-egyedüllét tanítása, reaktív/agresszív viselkedés oldása, szocializáció), új viselkedésminták tanítása, viselkedés formálása, figyelembe véve a legújabb kutatási eredményeket és ismereteket, mindvégig a megoldásra fókuszálva. Viselkedésproblémák kialakulásának megelőzése a kölyökkutyák korai tanításával, egyes élethelyzetekben várható problémák kialakulásának megelőzése kölyök- és felnőtt kutyáknál (pl. költözés, megváltozott napirend, gyászidőszak).

RENDSZER KIALAKÍTÁSA ÉS HARMÓNIA MEGTEREMTÉSE

A kutya ideális napirendjének kialakítása, rendszer kialakítása a séták során és a mindennapi életben, hatékony és könnyed tanítás, játék, mentális és fizikai fárasztás a mindennapokban, a kutya szükségleteinek megismerésével és figyelembevételével. Együttműködési feladatok tanítása, szabályok és határok kialakítása. 
Harmónia megteremtése a kutyás életben, közös- és külön töltött idő összehangolása, kutya felkészítése az aktívabb életre (pl. étteremben, kávézóban, hotelben, utazás közben, kirándulások alkalmával, új szituációkban és helyszíneken is magabiztosan működjön együtt).

RÁVILÁGÍTÁS AZ ÖSSZEFÜGGÉSEKRE

Egyik alapelvem, hogy a természet nem alkot bonyolult válaszokat, egyszerű válaszok vannak minden kérdésre. Az erőszak- és büntetésmentes módszereknek köszönhetően az összefüggések feltárulnak előtted, valódi vezetőjévé válhatsz a saját kutyádnak. Olyan szemléletmódot adok át, mellyel a feltétel nélküli szeretet, a bizalom és az együttműködés hármasa segíti az önismereti utadat, teret kap az érzések elfogadása és tudatos megélése.

DOLGOZZ VELEM
személyesen vagy ONline

RESTART program (1 hónap)

Van már kutyás tapasztalat a hátad mögött és kijártál már kutyaiskolát is, de mégis úgy érzed, hiányzik az a plusz, ami a kutyáddal való kapcsolatodat teljessé tenné? 

A kutyaiskolában működött minden, de ahogy kiléptetek a hétköznapi életbe, elveszett a lendület. Pontosan tudom mekkora különbség van engedelmesség és együttműködés között, aközött amikor
a kutyád "kicselez" és aközött amikor a kutyád "megkér" valamire.

Ezért hoztam létre a RESTART programot, ami teljes mértékben támogat az úton, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amik segítenek engedelmes kutyából együttműködő kutyát nevelni, és konkrét stratégiát dolgozzunk ki, mely mentén haladva megvalósíthatod a kitűzött célodat.

A programról:
- 4x45 perc online vagy személyes konzultáció heti 1 alkalommal, 1 hónap időtartam alatt
- felfedjük a problémákat, rávilágítunk a megoldásra
- konkrét stratégiát és tréningtervet együtt állítunk össze, mely mentén önállóan és célzottan tudsz tovább haladni

HARMÓNIA program (3 hónap)

Nincs még kutyás tapasztalatod és szeretnéd az elejétől kezdve jól csinálni? De az is lehet hogy már van tapasztalatod, csak elakadtál, egy viselkedésprobléma régóta fennáll a kutyusodnál és nem találtál rá eddig megoldást?

Emlékszel még a Lessie című filmre, vágysz arra, hogy kutyáddal egy pillantásból megértsétek egymást. Hogy tudd mikor, mit és miért tesz, és hallgat Rád ha kéred, ez pedig eloszlat minden kétséget és bizonytalanságot

A HARMÓNIA program egy intenzív folyamat, mely nemcsak a kutyák világáról alkotott eddigi szemléletmódodat fogja megváltoztatni, de megadja a kezedbe az eszköztárat és a kellő tudást, hogy a lépésről lépésre kialakított 100% bizalmon alapuló kapcsolat meghozza számodra és a kutyád számára is a békét és a boldog együttélést

A programról:
- 12 alkalom, heti 1 alkalommal, 3 hónap időtartam alatt, melyből;
- 2x45 perc online konzultáció, az 1. "Feltáró" alkalom és 12. "Hogyan tovább?" alkalom
- 10x60 perc online live tréning
-  komplex tréningterv és célzott stratégia mentén haladva, az online live tréningeken végig a kutyáddal dolgozva azonnali útmutatást kapsz

A Harmónia Program személyes kerek között is elérhető.

MINDFUL program (6 hónap)

Komplex tudásra vágysz és elmerülnél a kutyák világában? Mindeközben a saját kutyusddal is erősítenéd a kapcsolatodat, még inkább megismernéd önmagadat és nyitott vagy új szemléletmódok befogadására?

Rengeteg kérdés van amire úgy érzed a válasz már rég túlmutat a kutyákról szóló száraz anyagokon és tudományos kutatásokon. Valamit érzel, ami hív, hogy mélyebben ismerd meg önmagad a kutyád világa által, hogy tanulj tőle. 

A MINDFUL program célja, hogy segítsen az önismereti utadon, hogy közelebb kerülj önmagad megismeréséhez, megértéséhez, mindeközben a kutyusoddal olyan mély bizalmon alapuló és tudatosan felépített kapcsolatot  tudj kialakítani, mely mutatja számodra az irányt és úton tart nap mint nap.  

A programról: 
- magában foglalja a teljes HARMÓNIA programot plusz ezt követően 3 hónap időtartam alatt;
- kutya fizioterápiás alapismeretek, tudatos érintések elsajátítása külső szakember bevonásával
- személyre szabott önismereti folyamat, külső szakemberek bevonásával
- utánkövetés  
- hozzáférés online oktatóanyagokhoz, jegyzetekhez 

A Mindful Program személyes keretek között is elérhető.

Varga Réka biológus és kutyaoktató
elérhetőség: vargrek[kukac]gmail.com

facebook
kutyaoktato.blog.hu